yaser.habibi@gmail.com       

   مراحل پرورش قارچ دکمه ای:                                 

                                        :  Filling

مرحله پرکردن سالن کمپوست تلقیح شده رابه صورت بلوک ویا کیسه برروی یکدیگر می چینیم

 :Spawn Runاسپاون ران ریسه دوانی

این مرحله چهارده روز طول می کشد .

میسیلیوم قارچ درون کمپوست رشده کرد و ریسه دوانی می کند . کنترل فاکتور های دما ، رطوبت نسبی و دی اکسید کربن خیلی مهم است

دما ی کمپوست           : 25 درجه سانتی گراد

 رطوبت نسبی          :   99  درصد

غلظت دی اکسیدکربن :  درحدود12000پی پی ام

هوای سالن دراین مرحله باید کاملادرحالت گردشی 100درصد باشد,یعنی دمپرهای آزادبایدبسته باشد ودمپرهای سیرکوله باید صد درصدباشد

: Casingخاک دهی :

به منظور تغییر فاز رویشی به زایشی ابتدا سطح کمپوست را برای منسجم شدن می کوبند و سپس به بستر کشت خاک پوششی را اضافه می نمایند. خاک پوششی موجب تأمین آب کافی برای رشد سریع و جلو گیری از خشک شدن سطح کمپوست شده و شرایط محیطی مناسب برای رشد باکتری های مفید را فراهم می آورد . بعد از کیسینگ یا پوشاندن سطح بستر با خاک مرحله ی کیسران یا رشد میسلیوم در خاک آغاز می گردد و حدود 10 الی 12 روز طول می کشد.دما ی کمپوست 25 درجه سانتی گراد

 رطوبت نسبی99درصد

 غلظت دی اکسیدکربن درحدود12000پی پی ام می باشد

آب دهی :بعد از خاک دهی آبدهی یکی از مهم ترین مراحل برای تولید قارچ است. قبل از آب دهی معمولاً محلول هایی با نام های  سم اسپروگن :(جلو گیری از بیماری مایکوگن خطرناک ترین بیماری قارچها و تا توقف تولید قارچ هم پیش می رود) و دیمیلینگ ( حشره کش )  و  کار بیندازیم ( قارچ کش ) را به روی محصول می ریزیم و سپس آبدهی را به طور مداوم انجام می دهیم. رطوبت یکی از حساس ترین کارها در این مرحله است و دما باید مینیموم 24 و ماکسیمم 26 درجه سانتی گراد باشد  در فاصله ی زمانی که اسپانران و کیسران طول می کشد کلاً دمای کمپوست مورد اهمیت است .

:Ruffling رافلینگ

رافل یا یکنواخت کردن رشد میسلیوم درخاک پوششی و بالا بردن کیفیت قارچ و یک دست بودن آنها از طریق همزن فعالیت دیگری است که 6 الی 8 روز پس از پوشاندن بستر با خاک انجام می شود که به این مرحله رافینینگ میگویند.خاک پوششی را با چنگک به هم می زنند تا میسلیوم تمام خاک را کلونیزه کند .

دما ی کمپوست 25 درجه سانتی گراد

 رطوبت نسبی99درصد

غلظت دی اکسیدکربن درحدود12000پی پی ام

: Recovery ریکاوری

بعد از رافلینگ ریسه های قارچ دکمه ای دوباره به همدیگر متصل می شوند

 این مرحله 3 روز به طول می انجامد

دما ی کمپوست 25 درجه سانتی گراد

 رطوبت نسبی99درصد

غلظت دی اکسیدکربن درحدود12000پی پی ام

: Ventilation-10 هوادهی

این مرحله حدود 3 روز بعد از رافلینگ انجام می شود, ریسه قارچ دکمه ای را تحریک می کنیم که از رشد رویشی به رشد زایشی تبدیل شود. برای این کاردمای هوا را طی 3 روز به 18 درجه سانتی گراد می رسانیم و اختلاف دمای هوا و کمپوست باید 2 درجه باشد

 دمای کمپوست 20 دجه

رطوبت نسبی 85درصد

 غلظت دی اکسیدکربن درحدود12000پی پی ام

 

: Pin heading پین هدینگ

در این مرحله ریسه های قارچ دکمه ای جمع می شوند و شروع به پین زدن می کنند .

این مرحله بین 7- 10 روز طول می کشد که در این مرحله اصلا نباید آبیاری کرد.

 

: Cropping محصول دهی یا زایش کلاهک

دراین مرحله پین ها بزرگ شده وبه قارچ دکمه ای تبدیل می شوند , در این مرحله در صورت خشک بودن خاک ,خاک را آبیاری می کنیم

 

مرحله ی برداشت :

معمولا ًطی ۳ مرحله برداشت انجام میگیرد که هر مرحله ۷ تا ۱۰ روز طول می کشد.با تکمیل شدن مرحله کیسران به تدریج دما کاهش و هوا دهی افزایش می یابد ، قارچ از مرحله ی رویش وارد مرحله ی زایشی می شود که تشکیل گره های کوچک سفید رنگ به نام پیل را می دهد ، پیل ها به مرور رشد کرده و به اندازه ی نخد می شوند باز هم آب دهی از این مرحله به بعد مهم است با عبور از این مرحله بخش های مختلف قارچ متمایز شده و پایه و کلاهک شکل می گیرد که با رسیدن قارچ ها به اندازه ی مشخص برداشت محصول آغاز می شود، در اغلب مزارع برداشت 3 بار طی 3 هفته انجام می شود

 

: Harvesting-Flash "1

یک روز قبل از چیدن قارچ دکمه ای,آبیاری را قطع می کنیم و در روز چیدن قارچ حتی دیوار ها و کف سالن را نیزخیس نمی کنیم . بعد از چیدن قارچ ها ,خاک را آبیاری می کنیم . در طول هفت روز خاک را آبیاری می کنیم و از مه پاش استفاده می کنیم . بیشترین محصول رادر این فلاش برداشت می کنیم .

:Harvesting-Flash 2

یک روز قبل از چیدن قارچ ,آبیاری را قطع می کنیم و در روز چیدن قارچ حتی دیوار ها و کف سالن رانیز خیس نمی کنیم . بعد از چیدن قارچ ها خاک را آبیاری می کنیم . در طول هفت روز خاک را آبیاری می کنیم و از مه پاش استفاده می کنیم

: Harvesting-Flash "3یک روز قبل از چیدن قارچ دکمه ای,آبیاری را قطع می کنیم و در روز چیدن قارچ حتی دیوار ها و کف سالن را نیز خیس نمی کنیم

نوشته شده در تاریخ شنبه 1389/08/8    | توسط: یاسرحبیبی    | طبقه بندی: کارآفرینی،     |
نظرات()